Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 280g2027kcal3.3g1.1g227.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai581g2035kcal69.8g412.7g12.2g17.4g
Sokeri 285g1157kcal0g284.8g0g0g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.2g0g0.1g
Ruokasooda 11g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g45kcal0g11.1g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 224g67kcal6.4g8g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Raparperi 671g226kcal4.6g36.9g0.7g9.4g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 224g296kcal5.9g7.2g26.8g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g280g168kcal27.9g12g0.8g0g
Sokeri 190g771kcal0g189.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 123g175kcal15.4g0.4g12.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g17g67kcal0g16.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5936g14283kcal283.2g1970.2g573.6g53.8g
Valittu annoskoko2968g7141kcal141.6g985.1g286.8g26.9g
Annoskoko puolitettuna1484g3571kcal70.8g492.6g143.4g13.5g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574