Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g38g0.5kcal0.1g0g0g0g
Suklaa tumma 75g389kcal2.9g40.1g23.4g4g
Keltuainen, 20g, annos 20g15g10kcal0.5g0g3.8g0g
Sokeri 18g73kcal0g18.1g0g0g
Kuohukerma (Ingman)151g513kcal3.3g4.7g52.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana594g1971kcal13.6g125.8g160g8g
Valittu annoskoko297g986kcal6.8g62.9g80g4g
Annoskoko puolitettuna149g493kcal3.4g31.5g40g2g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916