Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 52g178kcal5.3g36.4g0.6g1.8g
Sokeri 60g241kcal0g59.4g0g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokasooda 1g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.6g6.4kcal0g1.6g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g25g182kcal0.2g0.2g20g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g20g6.2kcal0.7g0.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.7g0.1g2.3g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g50g35kcal6g2g0.2g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g63g28kcal0.2g6.2g0.3g1g
Sitruunamehu, laimentamaton2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana594g1422kcal30.4g214.4g46.8g5.6g
Valittu annoskoko297g711kcal15.2g107.2g23.4g2.8g
Annoskoko puolitettuna149g356kcal7.6g53.6g11.7g1.4g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615