Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali167g35kcal2g5.7g0.3g3.5g
Viinietikka 7g1.4kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Sokeri8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g42g9kcal0.4g1.9g0g0.8g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.6g1.4kcal0.1g0.1g0g0.2g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana595g199kcal5g32.4g4.6g9.2g
Valittu annoskoko298g99kcal2.5g16.2g2.3g4.6g
Annoskoko puolitettuna149g50kcal1.3g8.1g1.2g2.3g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.4g0.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649