Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 157g60kcal1.6g10.8g0.3g3.9g
Valkosipuli 4.4g4.7kcal0.3g0.7g0g0.1g
Sipuli 34g10kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Kasvisliemikuutio 63g191kcal5.9g8.5g14.7g1g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Basilika, tuore4.7g1.9kcal0.1g0.2g0g0.2g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g31g79kcal5g0.5g6.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana595g717kcal27.2g49.4g42.8g12g
Valittu annoskoko297g358kcal13.6g24.7g21.4g6g
Annoskoko puolitettuna149g179kcal6.8g12.4g10.7g3g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484