Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g138g165kcal28.9g0g5.5g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g100g54kcal7.5g0.9g2.1g0.4g
Voi 6.3g45kcal0.1g0g5.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.3g22kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)31g27kcal0.3g1.1g2.2g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 13g3.7kcal0.5g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana595g642kcal75.8g15g30.2g1.8g
Valittu annoskoko298g321kcal37.9g7.5g15.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna149g161kcal19g3.8g7.6g0.5g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450