Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Sokeri 0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.7g9kcal0.3g1.9g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g3g6.4kcal0.4g0.6g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana595g114kcal3.8g15g3.8g3.2g
Valittu annoskoko297g57kcal1.9g7.5g1.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna149g29kcal1g3.8g1g0.8g
Arvot/100g100g19kcal0.6g2.5g0.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330