Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g21g18kcal1.6g0.2g1.3g0g
Sokeri 22g91kcal0g22.3g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)13g50kcal0.1g0.9g5.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 46g156kcal4.6g31.9g0.5g1.6g
Leivinjauhe 1.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g123g42kcal0.2g8.7g0.4g2.2g
Sokeri 6.3g26kcal0g6.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.9g3.2kcal0g0.7g0g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g44g31kcal5.3g1.8g0.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl18g60kcal0.4g0.5g6.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.8g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana595g966kcal24.6g149.8g27.6g7.6g
Valittu annoskoko298g483kcal12.3g74.9g13.8g3.8g
Annoskoko puolitettuna149g242kcal6.2g37.5g6.9g1.9g
Arvot/100g100g162kcal4.1g25.2g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500