Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 20g60kcal3.6g9.7g0.2g2.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g63g38kcal0.9g8.1g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g39g59kcal0.4g2.3g5.1g0.3g
Oliiviöljy 16g138kcal0g0g15.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g78kcal2.3g16g0.3g0.8g
Ohrajauho 17g56kcal1.4g11.1g0.3g1.3g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 9g25kcal0.8g4.3g0.4g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana595g918kcal19.2g105g44g11.6g
Valittu annoskoko298g459kcal9.6g52.5g22g5.8g
Annoskoko puolitettuna149g230kcal4.8g26.3g11g2.9g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694