Sämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy ja suola.

Lisää jauhot hiljalleen ja alusta.

Anna kohota kaksinkertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 200 asteessa 10 - 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0g0.9g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )4.2g38kcal0g0g4.2g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 24g74kcal2.1g13.4g0.5g3.4g
Grahamjauho 63g205kcal6.6g37.9g1.4g6.2g
Vehnäjauho puolikarkea 68g232kcal6.9g47.3g0.8g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana595g1115kcal34.4g197.4g13.8g25.8g
Valittu annoskoko298g558kcal17.2g98.7g6.9g12.9g
Annoskoko puolitettuna149g279kcal8.6g49.4g3.5g6.5g
Arvot/100g100g187kcal5.8g33.2g2.3g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82901