Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1048g1740kcal199.2g0g104.8g0g
Sipuli (kuorittu)135g36kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Rypsiöljy 21g185kcal0g0g21g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g42g38kcal1.3g1.5g2.9g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 1048g0kcal0g0g0g0g
Voi 82g598kcal1g0.3g67g0g
Vehnäjauho puolikarkea 105g360kcal10.7g73.4g1.3g3.7g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 449g174kcal14.8g12.6g6.7g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix45g23kcal0.7g4.5g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5952g6307kcal459g197.6g408.4g12.6g
Valittu annoskoko2976g3154kcal229.5g98.8g204.2g6.3g
Annoskoko puolitettuna1488g1577kcal114.8g49.4g102.1g3.2g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266072