Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1204g397kcal39.7g59g0g0g
Kananmuna kuoreton 221g315kcal27.6g0.7g22.6g0g
Sokeri 602g2444kcal0g601.4g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g40g125kcal4.4g24.1g2.8g11.2g
Hiiva 100g75kcal13.2g1.1g0.4g6.9g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 401g2851kcal3g1.6g321.1g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g401g711kcal0.8g39.3g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5951g13834kcal177.4g1454.4g695.4g36.2g
Valittu annoskoko2976g6917kcal88.7g727.2g347.7g18.1g
Annoskoko puolitettuna1488g3459kcal44.4g363.6g173.9g9.1g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854