Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g64g99kcal8.9g1.6g6.4g0.1g
Peruna, vanha, kuorittu 45g35kcal0.9g7g0.1g0.5g
Porkkana, tuore33g9kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Selleri, annos 50g4.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Lanttu 9g2.6kcal0.1g0.4g0g0.2g
Palsternakka 1.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Purjosipuli 0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Persilja 1.8g0.5kcal0g0g0g0.1g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g2.5g2.3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 136g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana596g299kcal20.4g22.4g13.6g3.6g
Valittu annoskoko298g149kcal10.2g11.2g6.8g1.8g
Annoskoko puolitettuna149g75kcal5.1g5.6g3.4g0.9g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=355915