Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 117g28kcal2.1g2.6g0.4g2.7g
Purjosipuli 23g5.3kcal0.4g0.6g0g0.5g
Valkosipuli 2.9g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Rypsiöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Flora kevyt margariini 40 400g4.4g16kcal0g0.1g1.8g0g
Kasvisliemi laimennettu 117g11kcal0.3g0.5g0.8g0.1g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g29g70kcal4.4g0.9g5.8g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana597g337kcal14.8g10.4g25.4g6.8g
Valittu annoskoko298g169kcal7.4g5.2g12.7g3.4g
Annoskoko puolitettuna149g84kcal3.7g2.6g6.4g1.7g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518