Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g635g985kcal89g15.9g63.5g1.3g
Peruna, vanha, kuorittu 454g346kcal8.5g70.3g0.9g4.5g
Porkkana, tuore327g92kcal2g18.3g0.7g8.2g
Selleri, annos 50g45g6.4kcal0.5g1.4g0g0g
Lanttu 91g26kcal0.9g4.2g0.3g1.6g
Palsternakka 14g8.7kcal0.1g1.6g0.1g0.6g
Purjosipuli 9g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Persilja 18g5kcal0.3g0.2g0g1.5g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g25g23kcal0.8g0.9g1.8g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 1362g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5960g2986kcal204.6g226g134.6g36.2g
Valittu annoskoko2980g1493kcal102.3g113g67.3g18.1g
Annoskoko puolitettuna1490g747kcal51.2g56.5g33.7g9.1g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=355915