Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi195g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g17g62kcal7.7g6.9g1g0g
Maito, Kevyt234g108kcal7.5g11.2g3.5g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl62g212kcal8.7g34.9g4.2g6.9g
Vehnäjauho puolikarkea 507g1739kcal51.6g354.7g6.1g17.7g
Suola, annos 3g7.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 37g152kcal0g37.4g0g0g
Nautajauheliha 15%624g1279kcal112.3g0g93.6g0g
Sipuli (kuorittu)546g147kcal7.1g26.2g1.1g9.3g
Riisi puuroutuva 199g681kcal12g150.3g1.4g4.6g
Kananmuna kuoreton 343g489kcal42.9g1g35.2g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml195g292kcal3.9g4.9g29.2g0g
Paprikajauhe 3.1g10kcal0.5g0.6g0.4g1.2g
Valkopippuri 1.6g4.4kcal0.2g0.7g0g0.4g
Mustapippuri 3.1g8.7kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Maustepippuri, annos 1g7.8g0.2kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5964g10367kcal509.4g1260g351.8g81.8g
Valittu annoskoko2982g5184kcal254.7g630g175.9g40.9g
Annoskoko puolitettuna1491g2592kcal127.4g315g88g20.5g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420