Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g1678g520kcal20.8g122.3g3.4g52g
Sipuli (kuorittu)364g98kcal4.7g17.4g0.7g6.2g
Peruna, keskikokoinen 60g419g252kcal6.3g54.5g0.4g3.8g
Oliiviöljy 76g668kcal0g0g75.5g0g
Ruokakerma 5%, Valio419g273kcal6.3g17.6g21g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g17g17kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Valkopippuri 1.7g4.8kcal0.2g0.7g0g0.4g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5964g3664kcal79.2g430.4g202.2g125.4g
Valittu annoskoko2982g1832kcal39.6g215.2g101.1g62.7g
Annoskoko puolitettuna1491g916kcal19.8g107.6g50.6g31.4g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297