Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)445g120kcal5.8g21.4g0.9g7.6g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Linssi, punainen, Go Green506g1644kcal121.4g247.8g5.1g60.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g112g32kcal0.7g6.7g0.2g2.8g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka54g5.9kcal0.6g0.6g0.1g0.5g
Vesi1686g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 141g1242kcal0g0g140.5g0g
Viinietikka balsami34g12kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5976g6134kcal258.8g557.2g293.8g143.6g
Valittu annoskoko2988g3067kcal129.4g278.6g146.9g71.8g
Annoskoko puolitettuna1494g1534kcal64.7g139.3g73.5g35.9g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212