Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g494g706kcal61.7g1.5g50.9g0g
Sokeri287g1167kcal0g287.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 220g755kcal22.4g154g2.6g7.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 79g263kcal0g64.1g0g1.1g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.2g0g0.1g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g786g1179kcal3.9g282.9g2.4g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g393g629kcal28.3g62.9g27.5g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 449g1152kcal5.9g13.5g121.2g0g
Kiivi kuorittu 124g58kcal0g8.8g0.7g3.3g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 135g100kcal1g20.9g0.5g1.5g
Tomusokeri 1dl=60g11g45kcal0g11.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5976g12144kcal247.6g1822.2g411.6g27.4g
Valittu annoskoko2988g6072kcal123.8g911.1g205.8g13.7g
Annoskoko puolitettuna1494g3036kcal61.9g455.6g102.9g6.9g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759