Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1570g5385kcal159.9g1098.6g18.8g54.9g
Vesi1207g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g15g54kcal6.8g6g0.9g0g
Kauralese 181g652kcal32.6g82.6g13.9g31.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5976g12183kcal398.6g2374.4g67.2g173.2g
Valittu annoskoko2988g6091kcal199.3g1187.2g33.6g86.6g
Annoskoko puolitettuna1494g3046kcal99.7g593.6g16.8g43.3g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248