Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 28g197kcal0.2g0g22.2g0g
Hunaja 53g174kcal0.3g42.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Hasselpähkinä 12g79kcal1.7g0.4g7.4g2.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 113g40kcal0.2g8g0.1g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana599g1444kcal25.6g172.8g69g12.2g
Valittu annoskoko299g722kcal12.8g86.4g34.5g6.1g
Annoskoko puolitettuna150g361kcal6.4g43.2g17.3g3.1g
Arvot/100g100g241kcal4.3g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623