Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 28g64kcal1.4g4.9g4g1.6g
Persilja 5.6g1.5kcal0.1g0.1g0g0.5g
Oliiviöljy 14g125kcal0g0g14.1g0g
Tomaatti 57g13kcal0.3g1.9g0.2g0.8g
Kurkku 51g5.6kcal0.3g0.7g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 113g209kcal5.2g35.8g4.4g1.8g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore14g3.5kcal0g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana598g852kcal15g91g45.6g10.8g
Valittu annoskoko299g426kcal7.5g45.5g22.8g5.4g
Annoskoko puolitettuna150g213kcal3.8g22.8g11.4g2.7g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500