Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 228g69kcal2.9g11g0.5g3.9g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Voi 11g83kcal0.1g0g9.3g0g
Kesäkurpitsa zucchini 2284g412kcal12.8g57.1g9.1g16g
Vesi, vesijohtovesi 228g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g171g480kcal32.5g0g37.7g0g
Basilika, tuore 57g16kcal1.8g0.6g0.5g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5984g2143kcal102g141.2g114.4g42g
Valittu annoskoko2992g1072kcal51g70.6g57.2g21g
Annoskoko puolitettuna1496g536kcal25.5g35.3g28.6g10.5g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371015