Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75400g2720kcal4g4g300g0g
Sokeri 580g2354kcal0g579.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 680g2333kcal69.3g476g8.2g23.8g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g340g184kcal30.6g14.3g0.7g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g400g480kcal12g16.4g40g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 520g201kcal0.8g42.4g0.5g7.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g20g73kcal0.7g15.9g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5984g17015kcal236.8g2375.4g700.2g63.4g
Valittu annoskoko2992g8508kcal118.4g1187.7g350.1g31.7g
Annoskoko puolitettuna1496g4254kcal59.2g593.9g175.1g15.9g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072