Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala301g962kcal45.1g177.4g7.8g30.1g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton40g128kcal9.3g4.2g8.3g0g
Voi vähäsuolainen 200g1454kcal2.4g0.8g163g0g
Sokeri 32g130kcal0g32g0g0g
Vesi120g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 234g1696kcal2.8g0.9g190.1g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g468g1637kcal8g416.3g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 294g408kcal36.7g0.9g28.8g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton80g257kcal18.5g8.4g16.7g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark200g1062kcal15.8g64.1g84.2g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g401g481kcal11.2g18g40.1g0.4g
Kuohukerma,valio,2dl568g1931kcal11.4g17g198.8g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark54g283kcal4.2g17.1g22.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5984g20860kcal330.8g1514.2g1520.4g61g
Valittu annoskoko2992g10430kcal165.4g757.1g760.2g30.5g
Annoskoko puolitettuna1496g5215kcal82.7g378.6g380.1g15.3g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045