Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)451g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Valkosipuli 225g244kcal17.8g36.7g1.4g4.7g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g61g538kcal0g0g60.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g63.1g1.1g3.2g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g225g631kcal42.8g0.1g49.6g0g
Timjami 6.8g19kcal0.6g1.8g0.5g2.5g
Persilja 135g37kcal1.9g1.5g0.3g10.8g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g1803g2163kcal45.1g108.2g162.2g27g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5994g8126kcal246.6g466g553.6g111.8g
Valittu annoskoko2997g4063kcal123.3g233g276.8g55.9g
Annoskoko puolitettuna1499g2032kcal61.7g116.5g138.4g28g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122