Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.2g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 7.5g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 4.7g3.2kcal0g0g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g3.8g13kcal0.3g2.9g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Voi 0.3g1.9kcal0g0g0.2g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g0.5g0.3kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g3.4g1kcal0g0.1g0g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g6.4g7.7kcal1.4g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g60kcal3.4g6.6g1.4g0.2g
Valittu annoskoko30g30kcal1.7g3.3g0.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna15g15kcal0.9g1.7g0.4g0.1g
Arvot/100g100g100kcal5.6g11g2.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290876