Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 4.5g6.5kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 5.8g24kcal0g5.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.4g18kcal0.5g3.8g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Taloussuklaa, Fazer4.1g21kcal0.2g2.3g1.2g0.2g
Voi 4.1g30kcal0g0g3.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2.8g9kcal0.1g0.1g1g0g
Voi 60% rasvaa 0.6g3kcal0g0g0.3g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen2.8g5kcal0g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g234kcal2.8g26.6g13g1g
Valittu annoskoko30g117kcal1.4g13.3g6.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna15g59kcal0.7g6.7g3.3g0.3g
Arvot/100g100g387kcal4.6g44g21.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814