Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g15g49kcal1.5g9.7g0.5g1.2g
Pellavansiemen kokonainen 1.4g7.2kcal0.3g0g0.6g0.4g
Cashewpähkinä 2g11kcal0.4g0.4g0.9g0.1g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)8.7g2.8kcal0.3g0.4g0g0g
Puolukkahillo 2.5g3.4kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g147kcal5g22.6g4g3.4g
Valittu annoskoko30g74kcal2.5g11.3g2g1.7g
Annoskoko puolitettuna15g37kcal1.3g5.7g1g0.9g
Arvot/100g100g244kcal8.3g37.4g6.6g5.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141