Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 16g7.3kcal0.1g1.3g0g0.3g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g0.6g2.1kcal0.1g0.5g0g0g
Valkoviini kuiva 1.6g1.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl13g43kcal0.3g0.4g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana61g106kcal1g4.4g8.8g0.6g
Valittu annoskoko30g53kcal0.5g2.2g4.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna15g27kcal0.3g1.1g2.2g0.2g
Arvot/100g100g175kcal1.6g7.2g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038