Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 15g12kcal0.2g2.5g0g0.4g
Tomaattimurska (Euro shopper)4.4g1.3kcal0g0.2g0g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g2.2g2.6kcal0.1g0.1g0.2g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana61g33kcal0.6g5.8g0.4g0.8g
Valittu annoskoko31g17kcal0.3g2.9g0.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna15g8kcal0.2g1.5g0.1g0.2g
Arvot/100g100g54kcal1g9.5g0.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600