Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g7g17kcal1.3g0g1.3g0g
Lanttu 9g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 2.8g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 2.3g1.8kcal0g0.4g0g0g
Vesi7g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g0.7g0.8kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana62g48kcal2.8g2.2g2.8g0.6g
Valittu annoskoko31g24kcal1.4g1.1g1.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna15g12kcal0.7g0.6g0.7g0.2g
Arvot/100g100g78kcal4.5g3.6g4.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059