Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 51g206kcal0g50.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 9g30kcal0g7.3g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g60g436kcal0.6g0.6g47.8g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Mustikka metsä- 179g79kcal0.9g11.5g1.1g5.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana600g1506kcal3.2g141.4g97.8g12g
Valittu annoskoko300g753kcal1.6g70.7g48.9g6g
Annoskoko puolitettuna150g377kcal0.8g35.4g24.5g3g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.6g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593