Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75402g2735kcal4g4g301.6g0g
Sokeri 583g2367kcal0g582.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 684g2346kcal69.7g478.5g8.2g23.9g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g129kcal0g31.8g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g342g185kcal30.8g14.4g0.7g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g402g483kcal12.1g16.5g40.2g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 523g202kcal0.8g42.7g0.5g7.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g20g73kcal0.7g16g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6016g17106kcal238.2g2388g703.8g63.6g
Valittu annoskoko3008g8553kcal119.1g1194g351.9g31.8g
Annoskoko puolitettuna1504g4277kcal59.6g597g176g15.9g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072