Gluteeniton omenapiirakka (uunipellillinen)

PIIRAKKA:
------------
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
- 5-6 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tai 100g leivontamargariinia tms. rasvaa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 dl sokerijuurikaskuitua (ei pakollinen, mutta tuo piirakkaan kuituja, vahvemman rakenteen, ja vähentää hieman makeutta.)

TÄYTE:
-------
- 3-4 keskikokoista omenaa (erityisesti happamat omenat sopivat piirakkaan)
- kanelia

MURUSEOS:
--------------
- 1 dl sokeria
- 1 dl jauhoseosta
- leivontarasvaa

OHJE:
-------
Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään.

Sekoita erillisessä astiassa kuivat aineet keskenään (jauhot, sokeri, leivinjauhe, sokerijuurikaskuitu).

Ala lisätä kananmuna-sokeriseokseen vähitellen leivontarasvaa, kermaviiliä/ranskankermaa ja kuivien aineiden seosta.

Sekoita välillä.

Sekoita seos lopulta tasaiseksi.

Levitä leivinpaperi uuninpannulle ja kaada seos nuolijan avulla tasaiseksi kerrokseksi.

Käytä mieluiten syvää uuninpannua jos mahdollista, sillä leivinjauheen ansiosta piirakka kohoaa noin 2 cm + korkuiseksi.

Kuori omenat ja viipaloi ne. Lisää omenaviipaleet pohjan päälle.

Ripottele omenaviipaleiden päälle haluamasi määrä kanelia.

Tee muruseos sekoittamalla 1 dl sokeria ja 1 dl vehnäjauhoa.

Lisää vähitellen leivontarasvaa seuraten muruseoksen rakennetta, jotta seoksesta ei tulisi liian juoksevaa tai takertuvaa.

Kun muruseos on valmis, ripottele sitä tasaisesti piirakan päälle.

Paista 200 C noin 30 minuuttia.

Tarjoile vaikka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, kuoreton 264g367kcal33g0.8g25.9g0g
Sokeri 569g2309kcal0g568.2g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g481g1682kcal16.8g389.3g4.8g14.4g
Leivinjauhe 24g42kcal1.2g9.1g0g0.1g
Kevyt kermaviili (Rainbow), annos 200g320g272kcal9.9g14.7g19.2g0g
Omena, keskikokoinen 200g961g327kcal1.9g68.3g2.9g17.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 228g1622kcal1.7g0.9g182.6g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g160g96kcal14.4g8.8g0.8g117g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6016g13433kcal157.8g2120.2g472.4g297.6g
Valittu annoskoko3008g6717kcal78.9g1060.1g236.2g148.8g
Annoskoko puolitettuna1504g3358kcal39.5g530.1g118.1g74.4g
Arvot/100g100g223kcal2.6g35.2g7.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=414484