Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Kesäkurpitsa zucchini 54g10kcal0.3g1.4g0.2g0.4g
Sipuli 33g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.8g7.5kcal0g0g0.8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 13g35kcal0.3g0.4g3.5g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 24g32kcal2g4.3g0.5g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana602g218kcal6.8g21.6g10.4g7g
Valittu annoskoko301g109kcal3.4g10.8g5.2g3.5g
Annoskoko puolitettuna151g55kcal1.7g5.4g2.6g1.8g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906