Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 82g280kcal8.3g57.2g1g2.9g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 35g248kcal0.3g0.1g27.9g0g
Leivinjauhe 2.8g4.9kcal0.1g1.1g0g0g
Sokeri21g85kcal0g20.9g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 84g25kcal2.4g3g0.1g0g
Puolukka 35g14kcal0.2g2.4g0.2g0.9g
Raparperi 28g9kcal0.2g1.5g0g0.4g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana602g1333kcal23g172.4g58.4g8.4g
Valittu annoskoko301g667kcal11.5g86.2g29.2g4.2g
Annoskoko puolitettuna151g333kcal5.8g43.1g14.6g2.1g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.6g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068