Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g211g228kcal41.2g0g7.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g7g51kcal0.1g0.1g5.6g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g10g35kcal1.1g0g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana603g638kcal85.2g1.8g32g0.8g
Valittu annoskoko302g319kcal42.6g0.9g16g0.4g
Annoskoko puolitettuna151g160kcal21.3g0.5g8g0.2g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=191993