Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt94g43kcal3g4.5g1.4g0g
Hiiva 9g7kcal1.2g0.1g0g0.6g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 7.5g23kcal0g5.6g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 12g39kcal3.5g0.9g2.4g3.7g
Ruisjauho (Rainbow)75g240kcal7.5g47.2g1.7g10.5g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.4g51.1g0.9g2.6g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl19g169kcal0g0g18.7g0g
Puolukka 11g4.4kcal0g0.8g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana603g1550kcal45.2g220.4g50.4g35.4g
Valittu annoskoko301g775kcal22.6g110.2g25.2g17.7g
Annoskoko puolitettuna151g388kcal11.3g55.1g12.6g8.9g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.6g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600