Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen89g28kcal0.4g5.7g0.2g1.3g
Luumu kivetön, kuivattu 38g77kcal1.6g14.2g0.3g3.2g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala30g97kcal4.5g17.8g0.8g3g
Vehnäjauho puolikarkea 25g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Ruokasooda 3.4g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g12g72kcal2.9g0.8g6.5g0g
Ruokosokeri45g184kcal0g45.2g0g0g
Neilikka, annos 4g0.8g2.7kcal0g0.6g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.8g2.6kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g2.7kcal0g0.6g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio30g16kcal1g1.4g0.8g0g
Rypsiöljy 27g240kcal0g0g27.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana603g1611kcal26g207.6g72g17g
Valittu annoskoko302g806kcal13g103.8g36g8.5g
Annoskoko puolitettuna151g403kcal6.5g51.9g18g4.3g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g11.9g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082