Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)60g11kcal1.1g1.1g0.2g1.2g
Keräkaali, 100g15g3.6kcal0.2g0.5g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g4.2g5kcal0.1g0.3g0.4g0.1g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)60g24kcal0.7g4.3g0.3g0.8g
Vesi105g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.7kcal0.1g1.4g0g0.6g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 9g20kcal1.4g0g1.6g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g14g48kcal2.7g0.1g4.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana603g275kcal12.8g19.2g15.6g6.2g
Valittu annoskoko302g137kcal6.4g9.6g7.8g3.1g
Annoskoko puolitettuna151g69kcal3.2g4.8g3.9g1.6g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345