Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 113g32kcal1.2g4.8g0.2g2.3g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g56g30kcal3.2g3g0.6g0g
Pekoni, paistettu 21g109kcal3.5g0g10.7g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK113g191kcal11.3g11.3g11.3g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana605g723kcal38.4g38.2g45.6g4.8g
Valittu annoskoko303g362kcal19.2g19.1g22.8g2.4g
Annoskoko puolitettuna151g181kcal9.6g9.6g11.4g1.2g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174