Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 400g2844kcal3g1.6g320.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 694g2381kcal70.7g485.8g8.3g24.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 134g86kcal4.3g6.4g4.7g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1335g515kcal2.1g108.9g1.2g20g
Voi 67g484kcal0.8g0.3g54.2g0g
Manteli 134g822kcal32.1g8.8g72.1g9.6g
Sitruunamehu, laimentamaton107g22kcal0.3g1.7g0g0.1g
Sokeri 115g466kcal0g114.7g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 32g73kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6048g15385kcal226.6g1456.4g921.6g108g
Valittu annoskoko3024g7693kcal113.3g728.2g460.8g54g
Annoskoko puolitettuna1512g3846kcal56.7g364.1g230.4g27g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935