Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1354g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 903g397kcal4.5g57.8g5.4g29.8g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g316g133kcal31g1.3g0.3g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe451g1304kcal5.4g252.8g0g180.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6048g3669kcal81.8g623.8g11.4g420.6g
Valittu annoskoko3024g1835kcal40.9g311.9g5.7g210.3g
Annoskoko puolitettuna1512g917kcal20.5g156g2.9g105.2g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888