3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1917g457kcal34.5g41.8g5.8g43.7g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 599g464kcal10.1g96g1.2g6g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g479g575kcal16.3g17.3g47.9g0g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g2.4g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)7.2g4kcal0.1g0.8g0.1g0.2g
Persilja12g1.4kcal0.2g0.1g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6048g3003kcal122.4g312g110g101.8g
Valittu annoskoko3024g1501kcal61.2g156g55g50.9g
Annoskoko puolitettuna1512g751kcal30.6g78g27.5g25.5g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=335508