Marenkimelba (Painonvartijat)

4 persikkaa tai 8 mehuun säilöttyä persikanpuolikasta
4 dl vadelmia
1/2 dl appelsiinitäysmehua
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Halkaise persikat ja poista niistä kivet.

Valuta säilykepersikat, jos käytät niitä.

Levitä persikanpuolikkaat uunivuokaan ja ripottele vadelmat päälle.

Valuta appelsiinimehu joukkoon.

Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 10 minuuttia.

2. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vaahdon joukkoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

3. Levitä marenki persikoiden ja vadelmien päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes marenki on väriltään kullankeltaista.

- - -

Vinkki: Valkuaiset vaahdottuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.

Pidä huoli siitä, että sekä kulho että vatkain ovat puhtaat ja kuivat.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 243 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka/nektariini, keskiarvo, punnittu kivineen 188g73kcal1.9g12.8g0.5g3.4g
Vadelma 63g26kcal0.6g2.6g0.5g2.3g
Täysmehu, appelsiinitäysmehu 16g7kcal0g1.6g0g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g22g8.1kcal2g0g0g0g
Sokeri 16g64kcal0g15.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana608g355kcal9g65.2g2g11.4g
Valittu annoskoko304g178kcal4.5g32.6g1g5.7g
Annoskoko puolitettuna152g89kcal2.3g16.3g0.5g2.9g
Arvot/100g100g59kcal1.5g10.7g0.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100238