Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g624g374kcal9.4g81.1g0.6g5.6g
Bataatti, kuorittu 449g363kcal7g75.5g0.2g13.5g
Porkkanaraaste 200g718g194kcal4.3g38.1g1.4g18g
Lanttu 666g192kcal6.7g30.6g2g12g
Palsternakka 582g370kcal2.9g68.6g2.3g26.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6076g2986kcal60.6g587.8g13g150.6g
Valittu annoskoko3038g1493kcal30.3g293.9g6.5g75.3g
Annoskoko puolitettuna1519g747kcal15.2g147g3.3g37.7g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513