Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 146g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g19g59kcal2.1g11.3g0.5g2.2g
Siirappi 2.6g8kcal0g2g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 3.6g10kcal0.5g0.9g0.2g1.4g
Vehnälese 4g9kcal0.5g0.6g0.2g1.5g
Ruisjauho (Rainbow)13g42kcal1.3g8.3g0.3g1.9g
Vehnäjauho puolikarkea 112g384kcal11.4g78.4g1.3g3.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3g27kcal0g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana608g1080kcal31.6g203g11g21.8g
Valittu annoskoko304g540kcal15.8g101.5g5.5g10.9g
Annoskoko puolitettuna152g270kcal7.9g50.8g2.8g5.5g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885