Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 58g423kcal0.7g0.2g47.4g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)75g454kcal6.4g14.2g40.9g9.7g
Sokeri 71g287kcal0g70.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu60g76kcal6.6g0.2g5.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g74kcal2.2g15.2g0.3g0.8g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön17g119kcal1.3g1.5g12.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana608g2871kcal34.6g205.2g213.4g21g
Valittu annoskoko304g1436kcal17.3g102.6g106.7g10.5g
Annoskoko puolitettuna152g718kcal8.7g51.3g53.4g5.3g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.7g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571