Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 27g77kcal4.2g0.1g6.8g0g
Sinappi 6.8g8.9kcal0.3g1g0.4g0.1g
Rypsiöljy 243g2151kcal0g0g243.2g0g
Viinietikka 20g4.2kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g4.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 2.7g7.7kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana608g4497kcal9.6g4.6g501g1.6g
Valittu annoskoko304g2249kcal4.8g2.3g250.5g0.8g
Annoskoko puolitettuna152g1124kcal2.4g1.2g125.3g0.4g
Arvot/100g100g739kcal1.6g0.8g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868